Designul interior al pensiunii iși are rădacinile de inspirație din munții statului Wyoming, care împrumută detalii din flora și fauna acestei zone a Americii. De ce s-a ales lemnul de aspen? Aspenul se dezvoltă în acest loc atât de mult încât capitala acestei regiuni se numește Aspen.

Aspenul crește în zonele de peste 1400 - 2800 de metri altitudine și este marcat de către cerbul Elkii, despre care se spune că își freacă coarnele de acesta, iar cu cât lemnul este mai puternic, cu atat cerbii fac mai multe crestături care dau lemnului o prețiozitate anume. Lemnul este ulterior prelucrat manual în stilul "spirit of the west" de artistul local Danny Boone, devenind astfel o valoare a statului (lemn de colecție).

Datorită zonei montane reci, localnicii zonei Aspen construiesc paturile mai înalte pentru a păstra o căldură optimă unui somn odihnitor. Mobilierul Casei Carmen este dominat de frumusețea lemnului de aspen, echilibrat de coarnele cerbului Elkii care creează un contrast monolit-relație, astfel echlibrând vizual aspectul interior al camerelor.Aici mai menționam ca tot mobilierul este facut de Carlos Sanchez din Laramie Wyoming USA .