Sinaia, cea mai importantă stațiune montană din România, reședința de vară a regilor României, își recapătă strălucirea după ultimele investiții finalizate în anul 2014. Amplasarea privilegiată la circa 120 km de București, aerul rafinat al stațiunii și punctele de maxim interes turistic fac din Sinaia stațiunea la modă în orice anotimp.

Castelul Peleș

a fost construit de Regele Carol I între anii 1873-1914 și a devenit la scurt timp reședința de vară a familiei regale. Castelul a fost construit și apoi decorat după planurile unei echipe de arhitecți și decoratori celebri ai acelor vremuri, sosiți din Germania și Austria. Confiscat de regimul comunist în anul 1948, Castelul Peleș devine muzeu în anul 1953, însă accesul publicului este permis abia în anul 1990. Retrocedarea către Regele Mihai I de România s-a realizat în anul 2007, însă Castelul a rămas în circuitul turistic, devenind unul dintre cele mai vizitate muzee din România și cel mai important obiectiv turistic de pe Valea Prahovei.

Mânăstirea Sinaia

a fost ctitorită între anii 1690 și 1695 de marele spăar Mihail Cantacuzino și a primit această denumire după vizita spătarului în Palestina și Muntele Sinai, ulterior întreaga așezare preluând numele de Sinaia. Este prima construcție și punctul în jurul căruia s-a dezvoltat întreaga regiune. Vechea biserică este construită în stilul brâncovenesc, caracteristic Țării Românești, stil ce poarta numele marelui Domnitor Constantin Brâncoveanu, martirizat la Constantinopol în anul 1714.

Cazinoul Sinaia

a fost construit între 1912-1913 la inițiativa Regelui Carol I, inspirat fiind de o construcție similară și mult mai faimoasă: Cazinoul din Monte Carlo, ambele având pentru o perioadă același acționar - baronul de Marcay. În prezent cazinoul este gazda a numeroase conferințe naționale și internaționale de mare anvergură, însă el găzduiește și expoziții de artă plastică și fotografie, lansări de carte, concerte și spectacole. Cei interesați au posibilitatea să viziteze spațiile din incinta clădirii, iar tururile de vizitare sunt asistate de ghizi instruiți să prezinte activitățile din incinta clădirii desfășurate de-a lungul celor 100 de ani de funcționare.

Domeniu schiabil

Sinaia deține în prezent cel mai complex și complet domeniu schiabil din țară. Cel mai mare avantaj al stațiunii rămâne diferența de nivel, Sinaia fiind singura stațiune de iarnă din România care are pârtii dispuse pe aproape 1000 de metri altitudine. Domeniul schiabil al orașului deține, în prezent, 16 pârtii de schi omologate plus alte trei trasee de schi, totalizând un număr de aproximativ 25 de kilometri de pârtii. Acestă cifră situează Sinaia în topul stațiunilor de munte din România.